Магазин пр. Победы, 18+38 (050) 415-15-27
----
Вайбер поддержка-
Telegram поддержка@BigBizon
Интернет-магазин+38 (050) 415-15-27
Мужчины
Женщины
Туризм

Як правильно доглядати за спальним мішком?

Категории
Эта статья была обновлена 07 Ноября 2018, Ср



Якісний спальний мішок може бути одним з найбільших інвестицій, які ви коли-небудь робили. Ваш спальник ймовірно обійдеться вам не дешево, але якщо ви будете ставитися до нього з обережністю, це триватиме довгі роки, можливо навіть десятиліття. Проте, ніщо не зруйнує якісний спальний мішок швидше, ніж неправильне відношення до нього. У цій статті я дам вам кілька порад і трюків, які збільшать продовження терміну служби вашого спального мішка.

Основні поради


Зберігайте свій мішок належним чином. Одна з найголовніших речей, яку ви можете зробити, щоб продовжити термін життя вашого спального мішка - це зберігати його в сухому місці, ні в якому разі не компресуючи його. Ніколи не зберігайте свій спальник як-небудь. Кращий спосіб зберігати його - це повісити на гачок, наприклад у шафу (не затхлий підвал або горище). Ви також можете зберігати його в великому дихаючому (бавовняному або синтетичному) мішку в сухому місці, що дозволить йому залишатись у гарному стані. Ніколи не кладіть мішок в пластиковий пакет для сміття або герметичну закриту коробку.


Освіжіть свій спальник. Повернувшись з поїздки, повісьте його і злегка обробіть ферментним або антиалергенним спреєм. Це знищить будь-які залишки мікробів або цвілі, і додасть йому свіжий запах для вашого наступного використання.


Носіння в компресійному мішку. Користуйтесь компресійним мішком тільки у подорожах. Залишаючи спальник, спресованим протягом тривалого часу, ви ризикуєте пошкодити його наповнювач (тим паче пуховий) і в результаті втративши його теплові показники. До речі, кладіть спальник в мішок хаотично!


Зберігайте спальний мішок сухим. Якщо раптом в поході дощить, можна використати герметичний мішок, щоб захистити спальник від зайвої вологи. Гермомішки - найкращий варіант для поїздок в місця з вологим кліматом та частими дощами.


Використовуйте вкладку. Спочатку слід відповісти на питання "Для чого взагалі потрібні вкладки в спальник?". Відповідь на це питання дуже проста:
а) допоможе вам зберегти мішок в чистоті
б) збільшить теплові показники.
Таким чином, вкладка стає дуже корисним помічником у подорожі.


Очищення спального мішка


Багато туристів ніколи не чистять свої спальні мішки, дозволяючи пилюці й бруду роками збиратись всередині нього. Є декілька порад які допоможуть залишитися вашому мішечку в чистоті.
Місцевий догляд. Буває таке, що іноді вам не потрібно прати мішок цілком, щоб зробити його чистим, тому що забруднення буває місцевим. Для цього нанесіть невелику кількість миючого засобу на область забруднення і використайте щітку (наприклад зубну) для видалення бруду, який сильно в'ївся. По завершенню використовуйте вологу губку, щоб вимити область і забрати залишки засобу. Якщо можливо, тримайте тканину якомога далі від наповнювача, щоб звести до мінімуму проникнення вологи всередину. Після - просушіть його перед пакуванням в чохол.


Прання спальника. Зазначимо, що спальники по своїй природі не дуже схильні до купання, тому прати їх треба тільки при реальній необхідності. Перед пранням спальний мішок бажано вивернути на виворіт. Зовнішні матеріали виробники намагаються використовувати максимально водонепроникними. Крім того, внутрішня частина більш схильна до забруднення. Для прання спальника не варто використовувати звичайний пральний порошок, або засоби, які мають відбілюючі речовини. Краще скористатись рідким засобом для прання, а для спальників з пуховим наповнювачем - спеціальним миючим засобом для пуху, на кшталт Grangers Down Wash чи Nikwax Down Wash. До речі, під час прання пухового спальника варто кинути з ним до машинки пару м'ячиків для великого тенісу - пух буде набагато менше збиватись.


Від себе раджу не кидати спальник у машинку з іншими речами, тому що з цим можуть виникнути деякі проблеми. В даному випадку спальник "з'їв" усі речі і не віддавав, доки я не пригрозив йому ножицями.


Зберігання

Вийміть його з мішка. Тільки но повернувшись з подорожі одразу вийміть спальник з компресійного мішка. Затратьте пару хвилин розпушуючи його, щоб повернути йому об'єм.

Провітріть його. Перед тим, як повісити свій мішечок у шафу переконайтесь, що він сухий на 100%. Якщо він все ж таки трохи вологий, раджу просушити його на свіжому повітрі певний час.


Зберігайте його у просторому чохлі. Як тільки ви будете впевнені, що ваш мішечок повністю готовий до зберігання, покладіть його в просторий (синтетичний чи бавовняний) чохол. Це забезпечить вашому спальнику відмінну функціональність до наступної подорожі.


Я сподіваюсь, що ці маленькі поради допоможуть вам насолоджуватись користуванням вашого улюбленого спального мішечка на довгі роки ;)

 

 

Автор Олексій Котенко (продавець Магазину "Бізон-Політех")

Данная публикация является объектом авторского права. Запрещается копирование текста на другие сайты и ресурсы в Интернете без предварительного согласия правообладателя — mail@bigbizon.ua. ©Магазин Бизон, 2018 

 

 

( 1 )
Комментарии
Пока нет отзывов по этому товару. Будьте первым
Написать комментарий
Имя*
Email
Введите комментарий*